Tajine gerecht met vis en groente

Tajine gerecht met vis en groente

Smulweb imageSmulweb

Dit tajine gerecht met vis en groente is perfect voor ieder seizoen. De visblokjes met verschillende kruiden verwarm je samen met harissa, gember, knoflook en een pepertje. Het gerecht is verder opgebouwd met paprikablokjes en gemengde groente. Serveer het gerecht met rijst. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 g Victoriabaarsfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Tajine gerecht met vis en groente op tafel.

  1. Maak de tajine eerst goed nat en zet deze op de onderzetter op het grootste en hoogste vuur. Giet er een scheutje olijfolie in en laat dit even warm worden.
  2. Bestrooi de visblokjes met de verschillende kruiden en zet deze even apart. Verwarm de harissa even mee. Voeg dan de gesneden gember, knoflook en pepertje toe en laat dit alles even goed warm worden.
  3. Doe er dan de gesneden ui bij en fruit deze even mee. Voeg vervolgens de met kruiden bestrooide vis toe en schep dit een paar keer goed om.
  4. Leg hierop de paprikablokjes samen met de gemengde groente en bouw hier 'n soort torentje van. Pas op met water, niet te veel, want er komt genoeg uit de groente, anders kookt deze meestal tegen het einde over.
  5. Zet de deksel op de tajine en verplaats deze met onderzetter naar het kleinste vuur met de laagste stand. Laat alles voor ongeveer 30-45 minuten stil pruttelen en controleer tussendoor of alles nog goed is.
  6. Het laatste kwartier kan het vuur uit en met de stolp erop kan het gerecht nog nagaren. Maak ondertussen de rijst.
  7. Als de rijst klaar is, kan alles geserveerd worden. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente