Ouderwets lekkere appelflappen

Ouderwets lekkere appelflappen

Smulweb imageSmulweb

Maak zelf overheerlijke ouderwetse appelflappen! Heerlijke vulling van appelpartjes, rietsuiker, rozijnen en kruiden gevouwen in driehoekjes van bladerdeeg. Gebakken tot goudbruin en bestrooid met suiker. Ook lekker met siroop of jam.

45 min bereiden

7 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 tl Speculaaskruiden

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Ouderwets lekkere appelflappen op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Bak ondertussen de appelpartjes samen met de rietsuiker, rozijnen en kruiden totdat ze zacht worden.
  3. Bestrijk de randjes van elk blaadje bladerdeeg met eierdooier. Schep ongeveer een eetlepel vulling op elk blaadjes bladerdeeg.
  4. Vouw elk blaadje bladerdeeg dicht in driehoekjes en druk de randjes aan zodat de vulling er niet uit kan lopen tijdens het bakken.
  5. Bestrijk elke appelflap aan de bovenkant met eierdooier.
  6. Bak de appelflappen gedurende zo'n 20 minuten goudbruin.
  7. Laat ze afkoelen op een taartrooster (ongeveer een half uurtje).
  8. Bestrijk de bovenkant van elke appelflap met de siroop of jam en strooi direct hierna de kristalsuiker en de poedersuiker erover.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Gebak Appelflappen