Knakworst bladerdeeg hapjes

Knakworst bladerdeeg hapjes

Smulweb imageSmulweb

Met deze bladerdeeg hapjes heb je het perfecte borrelhapje. Knakworstjes kort grillen omwikkelen met spek en kaas vervolgens in bladerdeeg rollen en afbakken in de oven. Serveer met mosterd en tomatenketchup!

45 min bereiden

borrel

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Knakworst bladerdeeg hapjes op tafel.

  1. Plak plakjes bladerdeeg in de lengte aan elkaar, zodat ze lang genoeg zijn om 4x twee worstjes naast elkaar te bedekken. Zorg dat er genoeg bladerdeeg is om alle worstjes te bedekken als je het omklapt.
  2. Besmeer de bovenkant van het bladerdeeg met tomatenketchup.
  3. Meng kaas en spekjes.
  4. Halveer de worstjes in de lengte en kwast de onderste helft in met mosterd.
  5. Leg op de onderste helft de kaas en leg de bovenste helft erop.
  6. Draai pancetta om elk worstje. Als alternatief kun je salami gebruiken.
  7. Leg 2 worstjes per keer naast elkaar in de lengte van het bladerdeeg en kwast de randen van het bladerdeeg en tussen de worstjes in met water.
  8. Klap het overgebleven bladerdeeg over de worstjes en druk de randen en tussen de worstjes goed aan zodat er een dubbel lange bladerdeegworst ontstaat.
  9. Leg de bladerdeegworst op een bakplaat met bakpapier of vet de bakplaat in met vet.
  10. Snijd de worsten in stukken van 3 cm over de lengte heen.
  11. Bestrijk het deeg met een eidooiermengsel en strooi er sesamzaad over.
  12. Bak voor 20-30 minuten op 200-220°C (afhankelijk van de oven) tot het gaar is, de kaas is gesmolten en het bladerdeeg goudbruin van kleur is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Bladerdeeg