Ouderwetse sukadelapjes met bockbier

Ouderwetse sukadelapjes met bockbier

Smulweb imageSmulweb

Ouderwetse sukadelapjes met bockbier is een recept om van te watertanden. Heerlijk mals vlees gestoofd in een rijke saus van kruiden en bockbier. Serveer met aardappelpuree en rode kool voor een winters feestmaal.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 150 ml Water
  • 2 Ontbijtkoek

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ouderwetse sukadelapjes met bockbier op tafel.

  1. Verwarm de olie in een grote stoofpan en laat hierin de braadboter smelten.
  2. Bak het vlees hierin rondom bruin (eventueel in gedeeltes) en strooi er peper en zout overheen.
  3. Voeg laurier, kruidnagel, tijm, piment, sjalotten en sjalot Edik toe.
  4. Giet er dan de warme bouillon en het Bockbier bij (bier op kamertemperatuur en niet uit de koelkast)
  5. Laat dit ongeveer 2 ½ tot 3 uur op een klein pitje zachtjes pruttelen.
  6. Voeg op het laatst de peperkoek en de mosterd toe (indien nodig bijbinden).
eet smakelijk