Italiaanse pizza met eigen deeg (zonder gist)

Italiaanse pizza met eigen deeg (zonder gist)

Smulweb imageSmulweb

Met deze overheerlijke Italiaanse pizza steel je de show bij iedereen. Maak zelf je deeg zonder gist! Beleg de pizza naar keuze met de beste ingrediënten zoals salami, cherrytomaatjes, mozzarella en ansjovis. Na slechts 10 – 15 minuten in de oven heb je een smaakvolle pizza, afgemaakt met overheerlijke rucola.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Italiaanse pizza met eigen deeg (zonder gist) op tafel.

  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom. Meng alles eerst even door elkaar met een lepel totdat het kleverig wordt. Begin dan met kneden. Kneed het goed, totdat het een mooie gladde bol is die niet meer erg plakt (mag nog wel een klein beetje plakken). Als de bol nog kleverig is, sprenkel dan wat bloem over de deegbol. Bloem maakt het deeg wat droger. Strooi wat bloem op het aanrecht en rol vervolgens de bol deeg mooi rond uit totdat het de goede grootte en dikte heeft (zo groot en/of dik als je zelf wilt). Als de deegbol volledig uitgerold is kan deze op een velletje bakpapier worden gelegd (klaar om belegd te worden).
  2. Schep de tomatenpuree uit de blikjes in een schaaltje. Haal een teentje knoflook door de knijper, en doe de gemalen knoflook bij de tomatenpuree. Doe daar ook een scheutje olijfolie, een snufje zout en peper en wat peterselie (vers of uit een potje) bij. Goed mengen, en je hebt goede tomatensaus voor je pizza.
  3. Het is tijd om de pizza te beleggen! Verdeel eerst netjes en gelijkmatig (ook niet te dik) de tomatensaus over de pizza. Over de tomatensaus komt de strooikaas, ook nu weer netjes en gelijkmatig verdelen. Niet te zuinig. Vervolgens kun je er de plakken salami, stukjes/plakjes mozzarella, wat ansjovisjes en cherrytomaatjes op leggen.
  4. Doe de pizza in een voorverwarmde oven (200 graden hete lucht) en laat hem 10-15 minuten in de oven garen.
  5. Als de pizza klaar is kan als laatste de rucola erop voor de laatste kruidige, Italiaanse smaak.
  6. Geniet van je zelfgemaakte pizza!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza