- 450 g Runderschenkel
- 2500 ml Water
- 250 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Heerlijk heldere boeren herfst (maaltijd)soep op tafel.
- Doe water in een (BK) soeppan en leg de runderschenkel erin. Breng langzaam aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en zet de pan weg op een klein pitje op laag vuur of vlamverdeler. Laat 2 uur trekken.
- Haal de schenkel eruit en leg op een plank. Haal het soepvlees eraf en snijd fijn. Voeg het vlees terug toe aan de pan en gooi het bot weg. Voeg ook de runderballetjes toe.
- Was de prei en snijd in ringen. Snijd de paddenstoelen in grove plakken. Snijd bloemkoolroosjes fijn en julienne de winterpeen. Voeg alles toe en laat 20 minuten meekoken.
- Snipper selderij en peterselie en voeg toe. Voeg vermicelli toe en laat de laatste 10 minuten meekoken. Proef en breng hoog op smaak met peper, zout en maggi of verse lavas uit de tuin. Smullen maar!