Gegratineerde spinazieschotel met roomkaas paddenstoelen en ei

Gegratineerde spinazieschotel met roomkaas paddenstoelen en ei

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvol gratin gerecht boordevol groenten. Spinazie, roomkaas, paddenstoelen en ei. De gratin wordt afgetopt met geraspte kaas en gebakken ui. Het resultaat is een verrukkelijke ovenschotel.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 900 g Spinazie uit de diepvries

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gegratineerde spinazieschotel met roomkaas paddenstoelen en ei op tafel.

  1. Laat de spinazie ontdooien in een vergiet en knijp de ontdooide spinazie goed uit.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook de aardappelen gaar in water met wat zout en laat ze goed droogstomen.
  3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Pel en snipper het sjalotje of de ui.
  4. Verhit 1 eetlepel olie in de wok. Bak hierin al omscheppend de paddenstoelen bruin en kruid ze met peper en zout. Haal de paddenstoelen uit de wok en hou ze apart.
  5. Verhit de resterende olie. Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de spinazie toe en maak deze al omscheppend warm. Roer 100 gram roomkaas en een losgeklopt ei door de spinazie. Maak de spinazie op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper grof. Roer de rest van de roomkaas, 1 losgeklopt ei, de gebakken paddenstoelen en de gebakken uitjes door de aardappelen.
  7. Doe de spinazie in de ovenschaal en verdeel de aardappelstamp erover. Maak 4 gaten met de achterkant van een houten lepel in de aardappelen en breek in elk gat een rauw ei. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
  8. Zet de ovenschaal plm. 20-30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven op 220°C, tot de puree een goudbruine kleur heeft gekregen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel Kaas Groente Ei