Restje bloemkool over heldere bloemkoolsoep met kerrie en rijst

Restje bloemkool over heldere bloemkoolsoep met kerrie en rijst

Smulweb imageSmulweb

Van restjes kun je de lekkerste dingen maken, zoals deze heldere bloemkoolsoep met kerrie en rijst. De soep is een heerlijke combi van bloemkool, rijst en producten uit je kruidenrekje. De peterselie maakt het af.

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Restje bloemkool over heldere bloemkoolsoep met kerrie en rijst op tafel.

  1. Maak de bloemkoolroosjes kleiner door ze fijn te stampen met de aardappelstamper.
  2. Breng de bloemkool aan de kook in ongeveer 1/2 liter groente- of kippenbouillon.
  3. Voeg rijst toe zodra de soep kookt en laat het ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot de rijst gaar is.
  4. Voeg extra bouillon toe als de soep te dik is.
  5. Breng op smaak met tabasco en kerriepoeder (eventueel even laten geuren in een kleine koekenpan met boter).
  6. Roer de gehakte peterselie door de soep.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep