Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Gehaktbrood van donna hay op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius of gasstand 4. Verhit de olie op matig vuur in een antiaanbakpan. Bak ui en knoflook 5-7 minuten of tot ze zacht zijn. Laat volledig afkoelen.
- Bekleed een bakvorm van 22x8x7 cm met de plakjes pancetta en zorg dat ze iets overlappen. Zet apart.
- Laat in een grote kom het broodkruim 5 minuten weken in de melk of tot alle melk is opgenomen. Voeg het uimengsel, de rozemarijn, mosterd, eieren, het gehakt, de fijngesneden pancetta en zout en peper toe. Meng goed.
- Druk het gehaktmengsel in de vorm en vouw de overhangende pancetta erover. Zet de vorm op een bakplaat en bak 40-45 minuten of tot het brood net gaar is. Laat 5 minuten rusten en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak nog 5-10 minuten of tot het goudbruin is.