- 3000 ml Water
- 1 el Basilicum
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tomaten-linzensoep met balletjes op tafel.
- Breng de bouillon samen met de linzen aan de kook in een grote soeppan. Laat het 20 minuten koken op laag vuur.
- Doe het gehakt, paneermeel, helft van de ui en helft van de knoflook in een kom en meng het goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.
- Rol van het mengsel kleine balletjes en braad deze vervolgens in een eetlepel olijfolie bruin in een grote koekenpan.
- Doe de balletjes in een kom en leg ze even apart.
- Gebruik vervolgens dezelfde koekenpan en fruit de rest van de ui en knoflook tot deze glazig begint te worden.
- Voeg vervolgens de gepelde tomaten, basilicum en oregano toe. Bak het geheel 2 minuten en voeg het vervolgens toe aan de pan met bouillon.
- Voeg de gehaktballetjes en de tomatenpuree toe en laat de soep nog 10 minuten pruttelen.
- Garneer de Tomaten Linzensoep met Balletjes met een beetje geraspte kaas.