Tomaten-linzensoep met balletjes

Tomaten-linzensoep met balletjes

Smulweb imageSmulweb

Deze soep is een echte smaakbom! De gehaktballetjes zijn heerlijk op smaak gebracht en geven de soep een extra bite. Combineer dit met de linzen en tomaat en je hebt een heerlijke soep. Garneer de Tomaten-Linzensoep met Balletjes met een beetje geraspte kaas.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 3000 ml Water
  • 1 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tomaten-linzensoep met balletjes op tafel.

  1. Breng de bouillon samen met de linzen aan de kook in een grote soeppan. Laat het 20 minuten koken op laag vuur.
  2. Doe het gehakt, paneermeel, helft van de ui en helft van de knoflook in een kom en meng het goed door elkaar. Breng het op smaak met zout en peper.
  3. Rol van het mengsel kleine balletjes en braad deze vervolgens in een eetlepel olijfolie bruin in een grote koekenpan.
  4. Doe de balletjes in een kom en leg ze even apart.
  5. Gebruik vervolgens dezelfde koekenpan en fruit de rest van de ui en knoflook tot deze glazig begint te worden.
  6. Voeg vervolgens de gepelde tomaten, basilicum en oregano toe. Bak het geheel 2 minuten en voeg het vervolgens toe aan de pan met bouillon.
  7. Voeg de gehaktballetjes en de tomatenpuree toe en laat de soep nog 10 minuten pruttelen.
  8. Garneer de Tomaten Linzensoep met Balletjes met een beetje geraspte kaas.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep