Spaanse penne carbonara

Spaanse penne carbonara

Smulweb imageSmulweb

Spaanse penne carbonara met chorizo. Een heerlijk en simpel gerecht waarbij je pasta kookt en mengt met gebakken chorizo en ui in een saus van ei en kaas. Garneer het gerecht met wat extra kaas en gerookte kipreepjes, gerookte zalmsnippers of vega spekjes.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaanse penne carbonara op tafel.

  1. Breng een soeppan met water en 1 theelepel zout aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Ondertussen snijd je de chorizo in schijfjes van 1/2 cm, en snijd elk schijfje in 4 stukjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag middelhoog. Voeg de sjalotjes en chorizo toe.
  3. Roer de kaas met de eieren in een kommetje door elkaar en zet apart.
  4. Haal de pan van het vuur als de chorizo en sjalotjes goudbruin zijn. Voeg de gare pasta toe en roer goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaasmengsel erdoorheen. Proef of de saus zo naar je smaak is. Breng desgewenst op smaak met peper en zout.
  5. Serveer met nog wat extra vers geraspte kaas en eventueel gerookte kipreepjes, gerookte zalmsnippers of vega spekjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta