Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Spaanse penne carbonara op tafel.
- Breng een soeppan met water en 1 theelepel zout aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Ondertussen snijd je de chorizo in schijfjes van 1/2 cm, en snijd elk schijfje in 4 stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan met anti-aanbaklaag middelhoog. Voeg de sjalotjes en chorizo toe.
- Roer de kaas met de eieren in een kommetje door elkaar en zet apart.
- Haal de pan van het vuur als de chorizo en sjalotjes goudbruin zijn. Voeg de gare pasta toe en roer goed door elkaar. Roer na een minuutje het ei-kaasmengsel erdoorheen. Proef of de saus zo naar je smaak is. Breng desgewenst op smaak met peper en zout.
- Serveer met nog wat extra vers geraspte kaas en eventueel gerookte kipreepjes, gerookte zalmsnippers of vega spekjes.