Ontzettende lekkere jachtschotel

Ontzettende lekkere jachtschotel

Smulweb imageSmulweb

Ontzettend lekker gerecht voor in de oven: jachtschotel! Tijdens het stoven mix je de smaak op basis van champignons, nootmuskaat, peper, ketjap, bouillonblokken en laurierbladeren. Maak er een romige mix van door melk, bouillon en kookroom. Aardappels koken, fijnmaken en mengen met het vleesmengsel. Garneer de jachtschotel met paneermeel en geraspte kaas in de oven tot de bovenkant bruin en krokant is.

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ontzettende lekkere jachtschotel op tafel.

  1. Breng ruim een liter water aan de kook. Voeg het vlees toe en wacht tot het weer aan de kook is. Schuim de pan onmiddellijk af met een schuimspaan om het gestolde bloed eraf te scheppen. Voeg laurierbladeren en bouillonblokken toe. Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat het geheel 1½ uur zachtjes koken.
  2. Schil de aardappelen en zet ze in een pan met koud water. Snipper de uien en snijd de champignons in plakjes.
  3. Na 80 minuten: proef of het vlees zacht is. Zet de aardappels op als het bijna zacht is. Verwarm de grill of oven voor.
  4. Fruit de uien in hete margarine tot ze lichtbruin en glazig zijn. Voeg het vlees toe en laat even meebakken. Voeg champignons toe en laat even meebakken. Bestrooi met kruidnagel, laurier, peper, nootmuskaat en ketjap. Voeg genoeg bouillon toe zodat het vleesmengsel onder water staat. Meng melk en maïzena in een maatbeker. Voeg de helft toe aan het vlees en blijf roeren. Voeg meer toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Roer kookroom erdoor en warm nog even door. Zet op een koude plek van het fornuis.
  5. Giet de aardappelen af en stamp of mix ze fijn met peper, nootmuskaat en halfvolle melk tot er een puree ontstaat.
  6. Doe het vleesmengsel in een schaal en voeg de aardappelpuree toe. Begin aan de zijkanten en werk naar het midden toe. Maak het glad met een vork. Strooi paneermeel over de bovenkant. Dek af met geraspte kaas. Zet in het midden van de voorverwarmde oven en bak tot de bovenkant bruin en krokant is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel