Biltong recepten

Zelf Biltong gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Biltong recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Mijn lekkerst zelfgemaakte biltong

Mijn lekkerst zelfgemaakte biltong

smulweb badge smulweb

Maak zelf de heerlijkste biltong met dit recept. Marineer het vlees met een mengsel van droge ingrediënten en azijn. Spoel het vlees af en droog het goed af met keukenpapier. Hang het vlees aan haken op in een droge ruimte en laat het 1-2 weken drogen. De binnenkant is nog iets vochtig en de buitenkant volledig droog.

120 min bereiden tussendoortje 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 1000 g Entrecote
  • 20 g Zeezout
  • 15 g Donkere Basterdsuiker
  • 0.75 g Baksoda
  • 0.5 tl Peper zwart
  • 6 g Korianderzaad
  • 100 g Azijn
  • 25 ml Worcestersaus

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Mijn lekkerst zelfgemaakte biltong op tafel.

  1. Meng alle droge ingrediënten en wrijf het vlees ermee in.
  2. Plaats de vleesrepen in een platte plastic container en besprenkel elk stuk vlees met het azijnmengsel. Laat 12 uur marineren.
  3. Spoel het vlees af in lauwwarm water en het azijnmengsel tot al het zout eraf is.
  4. Droog het vlees goed af met keukenpapier of een schone theedoek die niet met zeep is gewassen.
  5. Hang het vlees aan haken op in een droge ruimte met voldoende luchtventilatie en laat het 1-2 weken drogen totdat de binnenkant nog iets vochtig is, maar de buitenkant helemaal droog is.