Aardappel spekjes en room gebak

Aardappel spekjes en room gebak

Smulweb imageSmulweb

Bak spekjes in olie en fruit knoflook en ui tot ze zacht zijn. Afwisselende lagen aardappelen met spekjes in een ovenschaal. Room over het geheel verdelen en afbakken in de oven tot het goudbruin en door en door warm is. Een traditioneel en rijk gerecht om te serveren aan je gezin!

45 min bereiden

bijgerecht

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Aardappel spekjes en room gebak op tafel.

  1. Bak spekjes in olie in een koekenpan en haal uit de pan.
  2. Fruit knoflook en ui tot ze zacht zijn en haal uit de pan.
  3. Breng de aardappelen op smaak met zout en peper.
  4. Doe een laag aardappelen in een ovenschaal en verdeel daarover een laagje spekjes en het knoflook- en uienmengsel. Herhaal dit proces en eindig met een laag aardappelen bovenop.
  5. Verdeel de room over het geheel en strooi de kaas erover.
  6. Bak gedurende 20-30 minuten op 200°C tot het gerecht goudbruin en door en door warm is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees