- 30 g Appelsap
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Mini cheesecakejes met appelcompote op tafel.
- Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
- Smelt 35 gr. boter in een steelpannetje.
- Mix de biscuitkruimels, 30 gr. suiker en de gesmolten boter in een beslagkom. Verdeel het mengsel over een muffinvorm (12 vakken).
- Smelt de witte chocola au bain marie.
- Klop ondertussen de roomkaas samen met de rest van de kristalsuiker tot een zachte gladde massa.
- Mix vervolgens de eieren door het beslag en daarna de bloem, gesmolten chocolade en vanille-extract.
- Schenk de vulling in de muffinvorm en zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Laat de minicakejes volledig afkoelen voordat je ze verwijdert uit de vorm.
- Smelt ondertussen de rest van de boter (5 gr.) in een steelpan en voeg de bruine suiker, kaneel en appelsap toe.
- Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Voeg als laatste de appel toe en kook het geheel tot de stukjes zacht worden.
- Laat de appelcompote afkoelen.
- Schenk een beetje appelcompote over de mini cheesecakejes en smullen maar!