Mini cheesecakejes met appelcompote

Mini cheesecakejes met appelcompote

Smulweb imageSmulweb

Zin in een heerlijke traktatie? Probeer deze mini cheesecakejes met appelcompote. De romige cheesecake vulling met gesmolten witte chocolade zorgt in combinatie met de zoete appelcompote voor een perfecte smaakbeleving. Makkelijk te maken en onweerstaanbaar lekker!

45 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Appelsap

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Mini cheesecakejes met appelcompote op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
  2. Smelt 35 gr. boter in een steelpannetje.
  3. Mix de biscuitkruimels, 30 gr. suiker en de gesmolten boter in een beslagkom. Verdeel het mengsel over een muffinvorm (12 vakken).
  4. Smelt de witte chocola au bain marie.
  5. Klop ondertussen de roomkaas samen met de rest van de kristalsuiker tot een zachte gladde massa.
  6. Mix vervolgens de eieren door het beslag en daarna de bloem, gesmolten chocolade en vanille-extract.
  7. Schenk de vulling in de muffinvorm en zet het 20 minuten in een voorverwarmde oven.
  8. Laat de minicakejes volledig afkoelen voordat je ze verwijdert uit de vorm.
  9. Smelt ondertussen de rest van de boter (5 gr.) in een steelpan en voeg de bruine suiker, kaneel en appelsap toe.
  10. Blijf roeren tot de suiker is opgelost. Voeg als laatste de appel toe en kook het geheel tot de stukjes zacht worden.
  11. Laat de appelcompote afkoelen.
  12. Schenk een beetje appelcompote over de mini cheesecakejes en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Appel