Griekse tomatensaus (basis)

Griekse tomatensaus (basis)

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle basis voor jouw Griekse gerechten! Deze zelfgemaakte tomatensaus is gemaakt van o.a. tomatenblokjes, paprika, ui en knoflook. Voeg griekse kruiden toe, pureer de saus en serveer bijvoorbeeld bij een lekker pita broodje met gyros. Yamas!

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Griekse tomatensaus (basis) op tafel.

  1. Verhit de olijfolie op een matig vuurtje en doe de ui en de knoflook erin en laat dit langzaam glazig worden.
  2. Voeg de paprika toe en laat deze 2 minuten meebakken.
  3. Blus het mengsel met de tomatenblokjes en voeg de kruiden toe. Maak het op smaak met wat peper en zout en breng dit aan de kook. Laat het 5 minuten goed inkoken om de tomaat minder bitter te maken.
  4. Voeg het blikje tomatenpuree en de bouillon toe en laat het op een klein vuurtje, afgedekt, 20 minuten pruttelen. Laat de laatste 10 minuten de deksel eraf als de saus nog niet ingedikt is.
  5. Voor een verfijnde saus kun je hem pureren.
  6. Je basissaus is nu klaar.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen