Griekse aubergine salade (melitzano salata)

Griekse aubergine salade (melitzano salata)

Smulweb imageSmulweb

Deze Griekse aubergine salade is een ideale dip voor in het zonnetje. De aubergine wordt in de oven gaar gestoomd, daarna gemengd met een mengsel van yoghurt, mayonaise, knoflook en Turkse kaas. Serveer met brood of als bijgerecht bij een zomers menu.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Griekse aubergine salade (melitzano salata) op tafel.

  1. Smeer de aubergine een beetje in met olijfolie en prik gaatjes in de schil zodat de stoom eruit kan tijdens het stomen. Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden en laat de aubergine in 45 minuten garen. De aubergine is klaar als de schil wat verschrompeld is en het vruchtvlees zacht is.
  2. Rasp 4 flinke knoflooktenen en meng dit met 5 eetlepels mayonaise en wat versgemalen 4-seizoenen peper door de yoghurt. Verkruimel de Turkse kaas boven de yoghurt en roer alles goed door elkaar.
  3. Ontdoe de aubergine van zijn velletje en prak het vruchtvlees fijn. Meng dit door het yoghurtmengsel. Als tegenhanger van de knoflook kun je er nog wat fijngehakte bladpeterselie aan toevoegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Griekse salade