Ceviche van zeebaars

Ceviche van zeebaars

Smulweb imageSmulweb

Ceviche van zeebaars. Maak de Amarillo-Tijgermelk, waardoor het gerecht een intense smaak krijgt. Voeg de rode ui, koriander, limopeper en aardappelblokjes toe om de perfecte smaak te creëren. Serveer en geniet van deze heerlijke ceviche!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Limopeper
  • 3 g Amarillopasta

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Ceviche van zeebaars op tafel.

  1. Maak de Amarillo-Tijgermelk: Doe een stukje van 5 mm verse gemberwortel (doormidden), 1 klein teentje knoflook (doormidden), 4 grofgehakte takjes koriander en het sap van 8 limoenen in een kom. Voeg 0,5 theelepel zout en 2 theelepels amarillopasta toe en vermeng dit goed. Bewaar de tijgermelk gedurende 4 uur in de koelkast.
  2. Maak de Ceviche: Was de rode-uiringen en laat ze 5 minuten in ijskoud water weken. Laat de ringen goed uitlekken, spreid ze uit op een stuk keukenpapier of een schone theedoek, zodat ze het teveel aan water kwijtraken, en leg ze tot gebruik in de koelkast. Snijd de vis in gelijkmatige repen van circa 3 x 2 cm en leg ze in een grote kom. Voeg er een flinke snuf zout aan toe en vermeng alles voorzichtig met een metalen lepel. Laat de vis 2 minuten staan, schenk de tijgermelk erbij en vermeng alles weer voorzichtig met de lepel. Laat de vis 2 minuten in deze marinade 'garen'. Voeg de ui, koriander, limopeper en aardappelblokjes toe aan de vis.
  3. Vermeng alles voorzichtig met de lepel en proef of de smaken zout, zuur en pikant in balans zijn. Verdeel de ceviche over kommen en serveer hem meteen.
eet smakelijk