Ovenschotel siepeltjespot (wadden delicatesse)

Ovenschotel siepeltjespot (wadden delicatesse)

Smulweb imageSmulweb

Een Wadden Specialiteit, de Ovenschotel Siepeltjespot! Combineer een cranberry compote met gekruid gehakt en aardappelpuree en afgemaakt met een laagje zuurkool omheen. De ovenschaal krokant bruin afgebakken.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 500 g Gedroogde cranberry's
  • 400 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Ovenschotel siepeltjespot (wadden delicatesse) op tafel.

  1. Maak cranberry compote door water aan de kook te brengen, cranberries en suiker toe te voegen en ongeveer 8 minuten te laten koken. Doe het mengsel in een schaal en laat afkoelen, het zal vanzelf wat indikken.
  2. Schil de aardappels en kook ze in ongeveer 20 minuten in zout water gaar. Voeg melk en boter toe en maak er puree van. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snipper uien, bak spekblokjes in de pan, voeg uien toe en bak glazig. Voeg gehakt toe en roerbak mee. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat zuurkool uitlekken. Vet een ovenschaal in met olie of boter en bekleed met een dun laagje aardappelpuree. Leg daarop het gehaktmengsel en verdeel daarover de zuurkool en cranberry compote. Maak de bovenkant af met de resterende aardappelpuree.
  5. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden en bak de ovenschotel nog ongeveer 25 minuten tot de bovenlaag mooi krokant bruin is en hij gaar is. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel