Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Mijn favoriete rodekool is die zoals mijn moeder die maakte op tafel.
- Was de rode kool. Schaaf de rode kool of snijd deze in smalle reepjes.
- Pel en snipper de ui.
- Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui glazig.
- Voeg de rode kool toe en bak deze heel even mee. Doe het kaneelstokje, laurierblad, kruidnagelpoeder, zout, azijn en suiker in de pan. Roer alles goed door.
- Voeg 1 dl water toe. Breng de rode kool aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de rode kool - onder af en toe roeren - in ongeveer 20-30 minuten gaar worden. Voeg water toe als het vocht teveel verdampt.
- Verwijder het kaneelstokje en het laurierblad.
- Leng de maizena aan met wat water en bind de rode kool met de maizena.
- Voeg eventueel nog cranberryjam of rodebessenjam toe.
- Proef! Niet naar je zin, voeg dan nog wat extra's toe.