Mijn favoriete rodekool is die zoals mijn moeder die maakte

Mijn favoriete rodekool is die zoals mijn moeder die maakte

Smulweb imageSmulweb

Maak deze rode kool zoals die van je moeder met onze eenvoudige instructies. Snijd de rode kool en ui, bak samen in olie. Voeg kaneel, laurier, kruidnagel, zout, azijn en suiker toe met 1 dl water. Kook in 20-30 minuten gaar en bind met maizena. Voeg eventueel nog jam toe. Proef en geniet!

25 min bereiden

bijgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Mijn favoriete rodekool is die zoals mijn moeder die maakte op tafel.

  1. Was de rode kool. Schaaf de rode kool of snijd deze in smalle reepjes.
  2. Pel en snipper de ui.
  3. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de ui glazig.
  4. Voeg de rode kool toe en bak deze heel even mee. Doe het kaneelstokje, laurierblad, kruidnagelpoeder, zout, azijn en suiker in de pan. Roer alles goed door.
  5. Voeg 1 dl water toe. Breng de rode kool aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat de rode kool - onder af en toe roeren - in ongeveer 20-30 minuten gaar worden. Voeg water toe als het vocht teveel verdampt.
  6. Verwijder het kaneelstokje en het laurierblad.
  7. Leng de maizena aan met wat water en bind de rode kool met de maizena.
  8. Voeg eventueel nog cranberryjam of rodebessenjam toe.
  9. Proef! Niet naar je zin, voeg dan nog wat extra's toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen