Herfstsalade met vijgen oesterzwammen eendenborst en pate

Herfstsalade met vijgen oesterzwammen eendenborst en pate

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle herfstsalade met vijgen, oesterzwammen, eendenborst en pate. Een dressing van de bovengenoemde ingrediënten brengt de salade op smaak. Gegarneerd met druiven en pompoenpitten en geserveerd met een hard broodje of stokbrood.

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 90 g Gerookte eendenborstfilet

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Herfstsalade met vijgen oesterzwammen eendenborst en pate op tafel.

  1. Maak van bovengenoemde ingrediënten een dressing.
  2. Doe de sla op de borden en doe er de helft van de dressing overheen.
  3. Schik de paté op de sla.
  4. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de oesterzwammen en de vijgen ongeveer 5 minuten. Bestrooi de oesterzwammen met peper en zout. Schik dit ook op de sla.
  5. Warm de gerookte eendenborst nog heel eventjes in de hete pan (2 minuutjes) en doe dit ook op de sla.
  6. Giet de overgebleven dressing eroverheen en garneer met de druiven en pompoenpitten.
  7. Serveer met een hard broodje of wat stokbrood bij.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Groente Vijgen Paddenstoelen