Hartige taartjes met zoete aardappel wortel en rode ui

Hartige taartjes met zoete aardappel wortel en rode ui

Smulweb imageSmulweb

Met deze hartige taartjes met zoete aardappel, wortel en rode ui schuif je direct een heerlijke maaltijd op tafel. Perfect als lunch of snelle avondmaaltijd na een drukke werkdag.

45 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 Salieblad

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hartige taartjes met zoete aardappel wortel en rode ui op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Schil de zoete aardappel en wortel en snijd in kleine blokjes. Breng in een pan water aan de kook en kook de blokjes aardappel en wortel 3 minuten. Giet af in een zeef en spoel met koud water na. Laat de blokjes aardappel en wortel uitlekken.
  3. Halveer de ui en snijd elke helft in heel dunne partjes.
  4. Klop in een kom de eieren los met naar smaak zout en peper. Roer de kaas, salie, tijm, zoete aardappel, wortel en partjes ui erdoor.
  5. Bekleed de vormpjes elk met een plakje bladerdeeg en verdeel het ei-groentemengsel over de vormpjes.
  6. Zet de vormpjes op het rooster en schuif het rooster iets onder het midden in de oven. Bak de taartjes in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Zuurkool Zoete aardappelen Rode ui