Basis naanbrood met diverse varianten

Basis naanbrood met diverse varianten

Smulweb imageSmulweb

Met dit basisrecept voor naanbrood maak je de lekkerste naans. Bestrijk het naanbrood met ghee en bestrooi het met sesamzaad voor een extra smaakbeleving. Perfect om te serveren bij curry’s en andere sauzen.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Basis naanbrood met diverse varianten op tafel.

  1. Meng in een kom de gist met de bloem, het zout en de suiker.
  2. Voeg 185 ml lauw water, de yoghurt en de olie toe en kneed het deeg 5 minuten tot het glad is.
  3. Leg het deeg in een kom en dek af met plastic folie.
  4. Laat op een warme plaats ca. 1 uur rijzen tot het dubbele volume.
  5. Verwarm intussen de oven met pizzasteen voor tot 250 graden.
  6. Verdeel het deeg in 6 porties.
  7. Rol elk stuk uit tot een ovaal van 10x15 cm.
  8. Bestrijk de deeglappen aan beide kanten met wat olie.
  9. Bak 1 naan ca. 5 minuten op de pizzasteen tot het mooi gerezen is en licht kleurt.
  10. Bestrijk de naan met ghee en bestrooi met sesamzaad.
  11. Houd warm onder aluminiumfolie en bak de rest van de naan.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood