gambas al ajillo (gambas in knoflook saus)

gambas al ajillo (gambas in knoflook saus)

Smulweb imageSmulweb

De smaakvolle gambas al ajillo is een Spaanse schotel die je doet watertanden. Pel de gambas en laat het staartje er aan zitten. Kook de karkassen uit en zeef de garnalenbouillon. Verhit de olijfolie, fruit de knoflook en voeg de gamba's toe. Voeg de garnalenbouillon toe en laat het zachtjes sudderen tot het geheel een mooi kleurtje krijgt. Smakelijk!

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke gambas al ajillo (gambas in knoflook saus) op tafel.

  1. Pel de gamba's, laat het staartje er aan zitten, en hou de overgebleven karkassen apart.
  2. Doe ongeveer een centimeter water in een pan, voeg de karkassen en twee geperste teentjes knoflook toe, voeg zout toe naar smaak, en kook de karkassen uit tot nog ongeveer een halve centimeter water over blijft.
  3. Zeef de garnalenbouillon door een fijne zeef, en bewaar dit.
  4. Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan of een wok, en fruit de knoflook en Spaanse peper zachtjes in de olie tot de knoflook lichtbruin begint te worden.
  5. Voeg de gamba's toe, schep goed door, en zet het vuur wat hoger om de gamba's even aan te bakken.
  6. Als de gamba's aangebakken zijn en mooi kleuren voegt u de bouillon toe. Goed doorroeren en nog een paar minuten zachtjes laten sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Sauzen