- 5 Kerrieblaadjes
- 0.5 tl Chilipoeder
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Groente dahl met linzen op tafel.
- Maal gelijke hoeveelheden gember, knoflook en verse rode peper in een blender. Voeg een beetje water en olie toe om alles samen te binden tot een gladde pasta.
- Verwarm 2 el plantaardige olie in een wok of pan. Voeg kaneel, kardemom peulen en kruidnagel toe en laat zachtjes bakken gedurende 2-3 minuten. Voeg de verse curry bladeren toe en bak op middelhoog vuur gedurende 30 seconden. Voeg de uien toe en bak op matig vuur tot ze goudbruin zijn gedurende 5-8 minuten. Voeg de gember, knoflook en peper mix toe en bak nog 1 minuut. Draai het vuur laag.
- Voeg kerriepoeder, komijn, gemalen koriander, paprika en chilipoeder toe en bak 1-2 minuten. Voeg groentebouillon toe en vul aan met water als er meer vloeistof nodig is. Voeg de linzen toe en laat het 15-20 minuten koken.
- Voeg de overige groenten toe als de linzen halfgaar zijn, behalve de erwten. Voeg de erwten toe 5 minuten voor het einde. Voeg garam masala en verse koriander toe en kook nog 1 minuut mee.
- Serveer.