Groente dahl met linzen

Groente dahl met linzen

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk vegetarisch gerecht boordevol kruidige linzen, groenten en garam massala. Serveer deze groente dahl met verse koriander en Indiaas platbrood. Perfect voor een doordeweekse avond!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 Kerrieblaadjes
  • 0.5 tl Chilipoeder

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Groente dahl met linzen op tafel.

  1. Maal gelijke hoeveelheden gember, knoflook en verse rode peper in een blender. Voeg een beetje water en olie toe om alles samen te binden tot een gladde pasta.
  2. Verwarm 2 el plantaardige olie in een wok of pan. Voeg kaneel, kardemom peulen en kruidnagel toe en laat zachtjes bakken gedurende 2-3 minuten. Voeg de verse curry bladeren toe en bak op middelhoog vuur gedurende 30 seconden. Voeg de uien toe en bak op matig vuur tot ze goudbruin zijn gedurende 5-8 minuten. Voeg de gember, knoflook en peper mix toe en bak nog 1 minuut. Draai het vuur laag.
  3. Voeg kerriepoeder, komijn, gemalen koriander, paprika en chilipoeder toe en bak 1-2 minuten. Voeg groentebouillon toe en vul aan met water als er meer vloeistof nodig is. Voeg de linzen toe en laat het 15-20 minuten koken.
  4. Voeg de overige groenten toe als de linzen halfgaar zijn, behalve de erwten. Voeg de erwten toe 5 minuten voor het einde. Voeg garam masala en verse koriander toe en kook nog 1 minuut mee.
  5. Serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Linzen Dahl