- 1 tl Peterselie gedroogd
- 500 g Plantaardige variatie op kookroom light
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Vol-au-vent een echte klassieker op tafel.
- Doe de kip in een snelkoker met water, laurier, tijm en peperbolletjes en laat onder druk ongeveer 20 minuten garen. (Een gewone pan mag ook, maar dan een langere tijd nemen). Laat de kip afkoelen.
- Rol ondertussen balletjes van het gehakt en laat ze eventjes afkoken in water en giet water weg. Snij de champignons in blokjes en laat ze heel even opkoken en giet het water af.
- Doe een 1/2 liter sojaroom met de wijn en de bouillonblokjes in een ruime pot en voeg 500 ml bouillon van de gekookte kip toe. Kruid met peper, zout en pili-pili. Bind de saus met maïzena tot een mooie gebonden saus en voeg het citroensap toe.
- Voeg de kip, balletjes en champignons toe aan de saus en laat het geheel opwarmen (de vleesjes zijn al gaar). Versier met peterselie en serveer.