Appel met mozzarella in de oven

Appel met mozzarella in de oven

Smulweb imageSmulweb

Appel met mozzarella in de oven. Schijfjes appel met mozzarella ertussen, gekruid met zwarte peper en in de oven gebakken. Geserveerd met olijfolie, balsamicoazijn en krokante walnoten. Een heerlijk zoet en hartig bijgerecht!

45 min bereiden

tussendoortje

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appel met mozzarella in de oven op tafel.

  1. Snijd het onderste stukje van de appels af, zodat ze mooi rechtop staan. Verwijder het klokhuis met een appelboor. Snijd de appels in plakken van 1 centimeter. Smeer de plakjes appel in met een beetje olijfolie.
  2. Leg tussen de schijfjes appel een plakje mozzarella en kruid met een beetje zwarte peper.
  3. Reconstrueer de appel en stop er een grote prikker (satéstokje) in.
  4. Plaats de appels in een ovenschaal. Giet er olijfolie en balsamicoazijn over en zet de schaal 30 minuten in een hete oven op 180 °C.
  5. Strooi er de laatste 10 minuten de walnoten bij. Die worden dan heerlijk krokant en vol van smaak.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Kaas Appel