Magere bananenmuffins

Magere bananenmuffins

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke magere bananenmuffins zijn lekker als ontbijt of tussendoortje! Gebruik bloem, havermout, natriumbicarbonaat, bakpoeder, kaneelpoeder, bananen, karnemelk, eieren en olie. Makkelijk te maken met dit simpele recept, laat ze 10 minuten afkoelen in de vorm daarna smullen maar.

25 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.75 g Natrium Alginaat

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Magere bananenmuffins op tafel.

  1. Bereid een muffinschaal met 12 holten voor met papieren muffinvormpjes of een laagje olie.
  2. Meng in een grote kom de bloem, de suiker, de havermout, het natriumbicarbonaat en het bak- en kaneelpoeder.
  3. Klop in een andere kom de eieren en meng de olie erdoor. Prak de bananen en voeg dit samen met de karnemelk toe aan de kom. Roer om.
  4. Spatel dit mengsel goed door het bloemmengsel.
  5. Verdeel het mengsel over de holten in de muffinschaal en laat 20 minuten bakken op 200 graden Celsius.
  6. Laat de muffins 10 minuten afkoelen in de vorm.
  7. Keer de vorm om boven een ovenrooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Muffins