Bereidingswijze
Zet in 13 stappen deze heerlijke Zalmcarpaccio met roomkaas op tafel.
- Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in vierkantjes.
- Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
- Snijd de knoflook in schijfjes en bak deze eventjes in de olijfolie totdat ze bruin kleuren, haal ze daarna uit de pan.
- Bak de blokjes brood krokant in de olijfolie met knoflook.
- Laat de croutons uitlekken op een stukje keukenpapier.
- Leg de plakjes zalm mooi op een bordje.
- Pers of knijp de citroen uit en besprenkel de zalm hiermee zodat de zalm gaat garen.
- Doe de citroenrasp in een kom.
- Hak of sla ongeveer 30 gram pijnboompitten fijn en roer samen met de dille door elkaar.
- Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout.
- Schep een mooie schep van het roomkaasmengsel in het midden van de zalm.
- Verdeel wat waterkers, de knoflookcroutons, kappertjes en overgebleven pijnboompitten eromheen.