Zalmcarpaccio met roomkaas

Zalmcarpaccio met roomkaas

Smulweb imageSmulweb

Zalmcarpaccio met roomkaas, pijnboompitten, dille, waterkers, kappertjes en knoflookcroutons. Besprenkeld met citroensap en olijfolie, en op smaak gebracht met peper en zout. Een absolute smaaksensatie!

25 min bereiden

voorgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 13 stappen deze heerlijke Zalmcarpaccio met roomkaas op tafel.

  1. Snijd de korstjes van het brood en snijd de rest in vierkantjes.
  2. Verhit ongeveer 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan.
  3. Snijd de knoflook in schijfjes en bak deze eventjes in de olijfolie totdat ze bruin kleuren, haal ze daarna uit de pan.
  4. Bak de blokjes brood krokant in de olijfolie met knoflook.
  5. Laat de croutons uitlekken op een stukje keukenpapier.
  6. Leg de plakjes zalm mooi op een bordje.
  7. Pers of knijp de citroen uit en besprenkel de zalm hiermee zodat de zalm gaat garen.
  8. Doe de citroenrasp in een kom.
  9. Hak of sla ongeveer 30 gram pijnboompitten fijn en roer samen met de dille door elkaar.
  10. Roer de roomkaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  11. Besprenkel de zalm met een beetje olijfolie en bestrooi met een klein beetje peper en zout.
  12. Schep een mooie schep van het roomkaasmengsel in het midden van de zalm.
  13. Verdeel wat waterkers, de knoflookcroutons, kappertjes en overgebleven pijnboompitten eromheen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas