Tapas moorse spiesjes (pinchos morunos)

Tapas moorse spiesjes (pinchos morunos)

Smulweb imageSmulweb

Breng een beetje Spaanse sfeer op tafel met deze heerlijke tapas moorse spiesjes (pinchos morunos). Malse vleesblokjes gemarineerd in gember, sjalot, Spaanse peper, olijfolie, sherry, paprikapoeder, komijn en saffraan geven deze spiesjes een unieke smaak. Perfect als hapje of gerecht bij de BBQ!

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Tapas moorse spiesjes (pinchos morunos) op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokjes.
  2. Schil de gemberwortel en rasp of hak hem fijn.
  3. Pel en snipper het sjalotje.
  4. Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes als je niet van erg pittig houdt en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes.
  5. Meng in een kom de gember, sjalot, Spaanse peper, olijfolie, sherry, paprikapoeder, komijn en saffraan en schep de vleesblokjes erdoor.
  6. Dek de kom af en laat het vlees minimaal 3 uur (liefst 1 nacht) marineren in de koelkast.
  7. Rijg het vlees aan kleine spiesjes en grill ze ongeveer 7 minuten in een grillpan, onder een hete grill of op de bbq tot het vlees bruin en gaar is.
  8. Keer ze ondertussen af en toe om.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen Tapas