Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tapas moorse spiesjes (pinchos morunos) op tafel.
- Snijd het vlees in blokjes.
- Schil de gemberwortel en rasp of hak hem fijn.
- Pel en snipper het sjalotje.
- Snijd de Spaanse peper overlangs doormidden, verwijder de zaadjes als je niet van erg pittig houdt en snijd het vruchtvlees in ragfijne reepjes.
- Meng in een kom de gember, sjalot, Spaanse peper, olijfolie, sherry, paprikapoeder, komijn en saffraan en schep de vleesblokjes erdoor.
- Dek de kom af en laat het vlees minimaal 3 uur (liefst 1 nacht) marineren in de koelkast.
- Rijg het vlees aan kleine spiesjes en grill ze ongeveer 7 minuten in een grillpan, onder een hete grill of op de bbq tot het vlees bruin en gaar is.
- Keer ze ondertussen af en toe om.