Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Zuricher geschnetzeltes op tafel.
- Vermeng in een kom de bloem met de peper en zout naar smaak. Snijd de schnitzels in repen van ca. 3 cm. breed en schep die door het bloemmengsel.
- Snijd de champignons in plakjes. Pel en snipper de sjalotjes. Hak de peterselie fijn.
- Verwarm een bord voor in de oven. Verhit de helft van de boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag, bak de schnitzelrepen al omscheppend ca. 5 minuten en schep ze dan uit de pan op het warme bord.
- Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en fruit de sjalotjes ca. 2 minuten. Voeg de champignons en het citroensap toe en bak ze op middelhoog vuur gedurende 5 minuten
- schep af en toe om.
- Schenk de wijn erbij en laat het geheel onafgedekt op hoog vuur in ongeveer 3 minuten tot de helft inkoken.
- Meng intussen de vleesfond, de slagroom en de maïzena goed door elkaar en voeg dit mengsel aan de champignons toe.
- Breng de saus al roerend aan de kook, voeg het vlees toe en verwarm het geheel nog zo'n 5 minuten.
- Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met vers gehakte peterselie.