Zuricher geschnetzeltes

Zuricher geschnetzeltes

Smulweb imageSmulweb

Zwitserse klassieker! Zuricher geschnetzeltes: goudbruin gebakken ossenhaasreepjes met champignons in een romige saus van slagroom, witte wijn en vleesfond. Serveer met rösti, rijst of pasta!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Zuricher geschnetzeltes op tafel.

  1. Vermeng in een kom de bloem met de peper en zout naar smaak. Snijd de schnitzels in repen van ca. 3 cm. breed en schep die door het bloemmengsel.
  2. Snijd de champignons in plakjes. Pel en snipper de sjalotjes. Hak de peterselie fijn.
  3. Verwarm een bord voor in de oven. Verhit de helft van de boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag, bak de schnitzelrepen al omscheppend ca. 5 minuten en schep ze dan uit de pan op het warme bord.
  4. Verhit in dezelfde pan de rest van de boter en fruit de sjalotjes ca. 2 minuten. Voeg de champignons en het citroensap toe en bak ze op middelhoog vuur gedurende 5 minuten
  5. schep af en toe om.
  6. Schenk de wijn erbij en laat het geheel onafgedekt op hoog vuur in ongeveer 3 minuten tot de helft inkoken.
  7. Meng intussen de vleesfond, de slagroom en de maïzena goed door elkaar en voeg dit mengsel aan de champignons toe.
  8. Breng de saus al roerend aan de kook, voeg het vlees toe en verwarm het geheel nog zo'n 5 minuten.
  9. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met vers gehakte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Fruit Soep Zuivel Sauzen Vlees Citroen Citroensap