- 4 tl Speculaaskruiden
- 1 tl Rode kleurstof
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kerstkoekjes op een stokje op tafel.
- Meng in een kom bloem met suiker, koekkruiden, gemberpoeder, vanillesuiker en zout. Voeg boter en een half ei toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Vorm het deeg tot een bal en laat het verpakt in plasticfolie een dag in de koelkast rusten.
- Verwarm de oven voor op 175 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een dunne lap van 3-4 mm dik. Steek met de vormen 24 kerstbomen en/of sterren uit het deeg. Bak de koekjes op de bakplaat in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
- Roer in een kom poedersuiker met wat citroensap en naar wens met wat rode kleurstof tot een glad glazuur. Voeg citroensap en kleurstof druppelsgewijs toe. Bestrijk de koekjes met glazuur en garneer ze met snoepjes. Laat het glazuur stevig worden.
- Bestrijk de ijsstokjes aan beide kanten voor tweederde met glazuur en plak aan elke kant een kerstboom of ster, zodat het een soort lolly wordt. Laat het glazuur weer stevig worden.