Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Heerlijke bruinebonensoep vegetarisch of met gehaktballetjes of runderpoulet op tafel.
- Zet 1/12 liter water op met drie groentebouillontabletten en breng aan de kook.
- Voeg klein gesneden prei, een ui (ook klein gesneden), fijngesneden selderij, een paar kleine worteltjes, een laurierblaadje en twee kruidnageltjes toe aan de bouillon.
- Als je weinig tijd hebt, kan je in plaats van zelfgesneden groenten 3 ons boerensoepgroenten en een gesneden ui gebruiken.
- Voeg een grote pot bruine bonen en een klein potje bruine bonen van Hak (met vocht) toe aan de pan.
- Voeg wat peper naar smaak en een afgestreken theelepeltje bonenkruiden toe. Let op dat je niet te veel bonenkruid gebruikt, dit kan de smaak beïnvloeden.
- Laat alles een half uur zachtjes koken.
- Voeg naar smaak een scheutje ketjap manis toe aan het einde.
- Proef of de soep op smaak is en voeg indien nodig nog wat peper en/of ketjap manis toe.
- Serveer de heerlijke geurige bruinebonensoep in kommen.
- Geniet van de maaltijd!