Heerlijke bruinebonensoep vegetarisch of met gehaktballetjes of runderpoulet

Heerlijke bruinebonensoep vegetarisch of met gehaktballetjes of runderpoulet

Smulweb imageSmulweb

Met deze vegetarische en smakelijke bruinebonensoep zet je in een handomdraai een heerlijke maaltijd op tafel. Serveer de soep warm in kommen en geniet van de rijke smaak van deze klassieke Nederlandse soep.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Heerlijke bruinebonensoep vegetarisch of met gehaktballetjes of runderpoulet op tafel.

  1. Zet 1/12 liter water op met drie groentebouillontabletten en breng aan de kook.
  2. Voeg klein gesneden prei, een ui (ook klein gesneden), fijngesneden selderij, een paar kleine worteltjes, een laurierblaadje en twee kruidnageltjes toe aan de bouillon.
  3. Als je weinig tijd hebt, kan je in plaats van zelfgesneden groenten 3 ons boerensoepgroenten en een gesneden ui gebruiken.
  4. Voeg een grote pot bruine bonen en een klein potje bruine bonen van Hak (met vocht) toe aan de pan.
  5. Voeg wat peper naar smaak en een afgestreken theelepeltje bonenkruiden toe. Let op dat je niet te veel bonenkruid gebruikt, dit kan de smaak beïnvloeden.
  6. Laat alles een half uur zachtjes koken.
  7. Voeg naar smaak een scheutje ketjap manis toe aan het einde.
  8. Proef of de soep op smaak is en voeg indien nodig nog wat peper en/of ketjap manis toe.
  9. Serveer de heerlijke geurige bruinebonensoep in kommen.
  10. Geniet van de maaltijd!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vegetarisch Vlees