Pompoenperen chutney

Pompoenperen chutney

Smulweb imageSmulweb

Een fruitige toevoeging bij de hapjes! Deze pompoenperen chutney is heerlijk bij bijvoorbeeld kip of bij een kaasplankje. Zoet, zuur, kruidig en lekker sappig. Maak dus snel en eenvoudig deze chutney volgens ons recept.

45 min bereiden

tussendoortje

1 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Pompoenperen chutney op tafel.

  1. Haal de pitten en de draden uit de pompoen en snijd deze in kleine stukjes. Schil de peren en snijd ze in stukjes. Pel de sjalot en snipper deze fijn. Schil de gember en rasp het fijn. Pers de sinaasappel en de citroen uit. Het vruchtvlees wat vrijkomt kun je ook gewoon gebruiken.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de pompoen ongeveer 15 minuten.
  3. Voeg de stukjes peer en het citroen- en sinaasappelsap toe. Doe dan de gember, kruidnagels, kaneel, steranijs, piment, zout en de azijn erbij. Laat dit een ongeveer een half uurtje sudderen en roer ondertussen af en toe door om aanbranden te voorkomen.
  4. Na een half uur vis je zo goed als het kan de steranijs, kaneelstokje en de kruidnagels eruit. Voeg de suiker toe en maak het geheel eventueel wat fijner door middel van een stamppotstamper.
  5. Laat het nog eventjes 5 minuutjes doorsudderen en doe dan de massa in brandschone potjes (van te voren goed uitwassen in heet water met soda).
  6. Zet de potjes een kwartiertje op de kop en bewaar ze later gewoon rechtop op een koele en donkere plaats.
  7. Je kunt controleren of de potjes goed dicht zijn door op het dekseltje te drukken. Als het geen klikje geeft, zijn ze goed dicht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen