Herfstige hachee met amsterdamse uien

Herfstige hachee met amsterdamse uien

Smulweb imageSmulweb

Laat de herfst maar komen met deze herfstige hachee met Amsterdamse uien. Het vlees wordt dichtgeschroeid en daarna gestoofd in rundvleesbouillon met kruiden en specerijen voor een intense smaak. Voeg gele Amsterdamse uien toe en laat het geheel nog 2,5 uur sudderen. Bindt eventueel de saus met bloem. Serveer en geniet!

120 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Anijs Gemalen

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Herfstige hachee met amsterdamse uien op tafel.

  1. Snijd het vlees in flinke brokken en laat het op kamertemperatuur komen. Breng op smaak met peper en zout. Verhit boter met wat olie of margarine in de pan en dichtschroeien op hoog vuur.
  2. Snijd de uien in halve ringen. Voeg dan laurier en alle specerijen toe, zodat de smaken goed kunnen intrekken. Leg de uienringen erop en voeg de tomatenpuree toe. Giet vervolgens warme rundvleesbouillon erbij, zorg dat het net onderstaat.
  3. Laat het geheel rustig anderhalf uur stoven. Voeg dan de gele Amsterdamse uien toe en laat die nog een half uur meestoven.
  4. Proef na 2 uur en breng, indien nodig, op smaak met basterdsuiker, rode wijnazijn en worchestersaus. Bindt de saus eventueel met wat bloem. Serveer en geniet van de heerlijke smaak!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Groente Ui