Gegratineerde varkenshaas of ossenhaas met champignons

Gegratineerde varkenshaas of ossenhaas met champignons

Smulweb imageSmulweb

Geniet van dit overheerlijke gerecht: gegratineerde varkenshaas of ossenhaas met champignons. Heerlijke champignons en knoflook samen met sappige varkenshaas in de oven gegratineerd met kaas. Serveer het gerecht met een salade, groente en een aardappelgerecht naar keuze en een lichte witte Italiaanse wijn. Eet smakelijk.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Gegratineerde varkenshaas of ossenhaas met champignons op tafel.

  1. Verwijder indien nodig de vliesjes, zenen en vet van de varkenshaas. Snijd het in 12 gelijke plakken en druk ze met de hand iets plat.
  2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en braad de varkenshaas voor ongeveer 4 minuten. Keer ze daarbij een keer om, haal ze daarna uit de pan en strooi er een beetje zout en peper over.
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de gepelde ui. Verhit 1 eetlepel olie en bak de ui op een laag vuur tot het glazig is geworden.
  4. Maak de champignons schoon met een doekje of borstel en snij ze in plakjes. Bak ze kort mee met de ui en voeg dan de gepelde knoflook toe. Bak het mengsel totdat vrijwel alle vocht is verdampt. Voeg zout en peper toe en roer de fijngehakte peterselie erdoorheen.
  5. Verdeel het champignonmengsel over de bodem van een ovenschaal. Leg de plakjes varkenshaas eroverheen en leg op elk stukje vlees een plakje mozzarella. Strooi wat peper over de kaas en bedruppel het met de resterende olie.
  6. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven totdat de kaas volledig is gesmolten.
  7. Serveer het gerecht met een salade en/of groente en een aardappelgerecht naar keuze en een lichte witte Italiaanse wijn. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Groente Paddenstoelen Champignons