Pappardelle met rundvleesragout

Pappardelle met rundvleesragout

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke Italiaanse pappardelle met rijke rundvleesragout, bereid met rode wijn, pancetta en verse groenten. Op smaak gebracht met Pecorino of Parmezaanse kaas. De perfecte maaltijd voor elke gelegenheid!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 350 g Pappardelle

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pappardelle met rundvleesragout op tafel.

  1. Doe de ui, selderijstengels en wortel in een keukenmachine en draai ongeveer 10 seconden tot het fijn gesneden is.
  2. Verwarm een diepe anti-aanbak koekenpan en voeg de olijfolie toe. Doe de groenten en de pancetta of de bacon erbij en bak 1 tot 2 minuten boven een middelhoog vuur, roer af en toe met een houten lepel.
  3. Verhoog het vuur naar hoog en voeg het vlees toe, blijf roeren tot het goed door elkaar gemengd is en bak nog een aantal minuten tot het vlees dichtgeschroeid is, blijf roeren.
  4. Schenk de wijn erbij en laat 2 tot 3 minuten pruttelen tot het goed ingekookt is. Voeg het bouquet garni, een theelepel zout en een theelepel peper en de tomaten en chilipepers als je die gebruikt, toe en bak nog 2 minuten.
  5. Voeg nog een beetje bouillon toe, sluit de pan af met een deksel en laat 1½ uur boven een laag vuur pruttelen, af en toe roeren en giet elke keer een beetje bouillon bij tot het op is en de saus ingekookt en dikker is geworden. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  6. Doe de papperdelle in een grote pan met kokend, gezouten water en kook het 5 tot 7 minuten tot het net gaar is of 'al dente'. Giet de pasta af en laat schrikken onder koud stromend water, doe het dan bij de saus.
  7. Meng het geheel goed, haal het bouquet garni eruit en roer de Pecorino of de Parmezaanse kaas erdoor.
  8. Verdeel over warme borden en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta