Runder kroketten

Runder kroketten

Smulweb imageSmulweb

De klassieke Runderkroketten zijn favoriet. Met een krokante korst en een volle ragout vulling. Laat deze afkoelen en rusten gedurende de nacht. Frituur de kroketten in hete en schone olie of vet op 180°C tot ze goudbruin zijn. Een perfecte snack om de lekkere trek te stillen!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 15 stappen deze heerlijke Runder kroketten op tafel.

  1. Maak een roux van de boter (margarine), de gesnipperde ui en de bloem. Laat deze afkoelen.
  2. Week, indien gewenst, de gelatineblaadjes in koud water.
  3. Breng de bouillon aan de kook en voeg 2/3 ervan toe aan de roux. Roer goed door tot het glad is.
  4. Gebruik hiervoor eerst een garde en daarna een spatel om alle klontjes te verwijderen.
  5. Voeg de resterende bouillon toe en breng al roerend aan de kook.
  6. Laat het even doorkoken en controleer de dikte. De salpicon moet vrij stevig zijn.
  7. Voeg eventueel meer bouillon toe om de gewenste dikte te bereiken.
  8. Los eventueel de gelatineblaadjes op in het mengsel. Warm het geheel nog kort door.
  9. Breng de salpicon op smaak en voeg fijngesneden vlees en gehakte peterselie toe. Spatel dit door het mengsel.
  10. Breng de salpicon over in een platte bak en strijk het glad. Bedek het mengsel met plasticfolie of vetvrij papier om velvorming te voorkomen. Laat het afkoelen en rusten gedurende de nacht.
  11. Werk de salpicon door en verdeel het in porties van 75 tot 100 gram. Wrijf de handen in met olie en rol mooie, naadloze ballen van salpicon.
  12. Strooi een dun laagje paneermeel of bloem op de schone snijplank. Rol van de ballen salpicon cilinders in de vorm van een kroket.
  13. Roer de eiwitten los met zout en olie. Haal de kroketten door het eiwit en daarna door de paneermeel. Zorg dat de kroketten volledig bedekt zijn met paneermeel.
  14. Bewaar de kroketten gekoeld.
  15. Frituur de kroketten in hete en schone olie of vet op 180°C tot ze goudbruin zijn. Schud het overtollige paneermeel eraf.
eet smakelijk