Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Sukadelapjes met spekjes en champignons herfst op tafel.
- Laat de sukade op kamertemperatuur komen en smeer ze licht in met peper en zout. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Zet apart.
- Doe boter en olijfolie in een stoofpan, laat heet worden en schroei de sukadelapjes om en om dicht en bruin. Blus af met de rode wijn. Voeg laurierblad toe, de specerijen, tomatenpuree en voeg warme bouillon en suiker toe. Zorg ervoor dat de lapjes onderstaan.
- Laat het nu op klein vuur minimaal 2 uur stoven.
- Neem een kleine koekenpan, voeg wat olie toe en bak de spekblokjes, ui en knoflook aan. Voeg als laatste de champignons toe en bak enkele minuten.
- Doe het champignonmengsel bij de sukade, roer door elkaar en laat nog minimaal een half uur meestoven tot de saus is ingekookt en dik genoeg is.
- Indien de saus nog te dun is, bind het dan met een klein beetje bloem.
- Serveer het stoofje royaal met saus over de lapjes en bijgerechten. Eet smakelijk!