Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus

Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus

Smulweb imageSmulweb

De gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus zijn op zoek naar wat pittigs. Kruidig de garnalen voor het grillen met chili flakes en rasp van citroen en serveer ze met een zelfgemaakte cocktailsaus met chilisaus, whiskey en een flinke scheut Reddy Premium olie.

25 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 ml Whisky

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus op tafel.

  1. Scheid de eidooiers van het eiwit. Doe de eidooiers in een grote kom. Voeg de mosterd, witte wijnazijn toe. Begin te kloppen en giet beetje voor beetje Reddy Premium olie erbij. Blijf kloppen tot er een dikke mayonaise ontstaat. Breng de mayonaise op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen. Voeg een eetlepel tomatenpuree, paprikapoeder, een scheutje melk en twee eetlepels chilisaus toe. Voeg ook een scheutje whiskey toe. Meng alles goed door elkaar.
  2. Dep de garnalen goed droog. Kruid de garnalen met wat gedroogde chiliflakes, rasp van citroen en peper en zout. Besprenkel de garnalen met een scheutje Reddy Koken & Bakken. Verwarm de grillpan voor tot hij goed heet is.
  3. Grill de garnalen aan beide kanten gedurende circa 3 minuten per kant. Pers in de laatste minuut het sap van een halve citroen over de garnalen.
  4. Serveer de garnalen in een kommetje of op een groot bord met prikkertjes erbij. Serveer de garnalen met wat salade en de heerlijke cocktailsaus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen