Appeltaart met speculoos

Appeltaart met speculoos

Smulweb imageSmulweb

Een laag speculoos en kweeperengelei op krokant bladerdeeg, getopt met gekruimelde bloemdeeg en friszoete appels. Bestrooi de appeltaart met knapperige amandelschilfers en laat je zintuigen verwennen.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 60 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Appeltaart met speculoos op tafel.

  1. Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er gaatjes in. Leg er vervolgens een laagje speculoos op en bestrijk met de appelmoes of kweeperengelei.
  2. Maak het crumbledeeg: snijd de koude margarine in blokjes en meng met de bloem en de suiker. Eventjes kneden. Het moet een soort brokkelig poeder worden.
  3. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd in schijfjes.
  4. Leg de appels op de taart en spreid het crumbledeeg erover.
  5. Bak de taart ongeveer 35 minuten op 180°C. Bestrooi met amandelschilfers en laat nog 10 minuten bakken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Appeltaart