Gestampte en gebakken bloemkool met paddenstoelen

Gestampte en gebakken bloemkool met paddenstoelen

Smulweb imageSmulweb

Maak deze gestampte en gebakken bloemkool met paddenstoelen. Kook de bloemkool, bak pompoenpitten en champignons, en stamp de bloemkoolpuree. Serveer op een bord en strooi er pompoenpitten over. Heerlijk als bijgerecht of als hoofdgerecht.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestampte en gebakken bloemkool met paddenstoelen op tafel.

  1. Snijd de buitenste halve centimeter van de bloemkool af, zodat je couscous-achtige korrels hebt. Wrijf de stukjes door je vingers zodat ze helemaal verbrokkelen. Snijd het binnenste gedeelte in grote stukken en kook het in water met een beetje zout.
  2. Giet een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de pompoenpitten op matig vuur. Kruid met peper en een beetje zout. Haal de pompoenpitten uit de pan als ze goudbruin en een beetje opgeblazen zijn en leg ze op keukenpapier.
  3. Snijd de champignons in grote stukken en bak ze in dezelfde pan. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe. Voeg de couscous van de bloemkool toe en roerbak alles op matig vuur. Kruid met peper en een beetje zout.
  4. Giet het water van de bloemkool af en zet de pan weer op het vuur. Voeg een goede scheut olijfolie toe. Laat de gare bloemkool even stoven en pureer het dan. Kruid met peper en een beetje zout.
  5. Serveer de bloemkoolpuree op een bord en leg er het champignon-couscous mengsel op. Strooi er pompoenpitten over.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Bloemkool Gebakken bloemkool