Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Gestampte en gebakken bloemkool met paddenstoelen op tafel.
- Snijd de buitenste halve centimeter van de bloemkool af, zodat je couscous-achtige korrels hebt. Wrijf de stukjes door je vingers zodat ze helemaal verbrokkelen. Snijd het binnenste gedeelte in grote stukken en kook het in water met een beetje zout.
- Giet een scheut olijfolie in een pan en bak hierin de pompoenpitten op matig vuur. Kruid met peper en een beetje zout. Haal de pompoenpitten uit de pan als ze goudbruin en een beetje opgeblazen zijn en leg ze op keukenpapier.
- Snijd de champignons in grote stukken en bak ze in dezelfde pan. Voeg eventueel nog een beetje olijfolie toe. Voeg de couscous van de bloemkool toe en roerbak alles op matig vuur. Kruid met peper en een beetje zout.
- Giet het water van de bloemkool af en zet de pan weer op het vuur. Voeg een goede scheut olijfolie toe. Laat de gare bloemkool even stoven en pureer het dan. Kruid met peper en een beetje zout.
- Serveer de bloemkoolpuree op een bord en leg er het champignon-couscous mengsel op. Strooi er pompoenpitten over.