Mmmmkersentoetje met chocolademascarpone en likeur

Mmmmkersentoetje met chocolademascarpone en likeur

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk toetje om mee af te sluiten! Met chocolade- en kersensmaak en een beetje slagroom. Maak de toetjes snel en wacht tot het volledig is opgesteven onder in de koelkast.

15 min bereiden

dessert

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Kirschwasser
  • 45 g Kahlúa koffielikeur

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Mmmmkersentoetje met chocolademascarpone en likeur op tafel.

  1. Laat de kersen goed uitlekken (sap wordt niet gebruikt).
  2. Meng de Kirsch door de kersen (hoeft niet speciaal maar is erg lekker!)
  3. Verdeel de kersen over de glazen. Hou wat kersen achter voor de garnering.
  4. Verwarm 100 ml slagroom.
  5. Smelt de chocolade erin. Laat even afkoelen.
  6. Klop de rest van de slagroom half stijf en voeg de likeur toe.
  7. Spatel de afgekoelde chocoladeroom door de slagroom.
  8. Roer de mascarpone los en spatel deze door de room.
  9. Verdeel de chocoladeroom over de kersen.
  10. Zet de glazen in de koelkast en laat de room opstijven.
  11. Garneer met de overgebleven kersen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts