Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Hete spitskool lekker aziatisch bijgerecht uit de wok

Hete spitskool lekker aziatisch bijgerecht uit de wok

smulweb badge smulweb

Hete spitskool lekker Aziatisch bijgerecht uit de wok. Gebakken uisnippers, knoflook, rode peper, geraspte gemberwortel en de kruidige specerijen ketoembar, kurkuma, kerriepoeder en djinten geven de spitskool een bijzondere smaak. Noedels en kip erbij en smullen maar!

15 min bereiden bijgerecht 4 personen

(0)

Ingrediënten

  • 700 g Spitskool
  • 2 el Zonnebloemolie
  • 1 el Sesamolie
  • 1 Prei
  • 2 Sjalot
  • 1 Teen Jumbo Knoflook
  • 1.5 Rode peper
  • 10 g Gemberwortel
  • 1 tl Koriander gemalen
  • 1 tl Kurkuma
  • 2 tl Curry Madras
  • 0.75 g Komijnzaad
  • 0.5 Tuinkruidenbouillontablet
  • 0.5 el Maïzena
  • 2 tl Sambal oelek

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Hete spitskool lekker aziatisch bijgerecht uit de wok op tafel.

  1. Verhit beide oliesoorten in de wok.
  2. Bak de uisnippers en knoflook glazig in de wok.
  3. Bak rode peper en geraspte gemberwortel even mee in de wok.
  4. Roer ketoembar, kurkuma, kerriepoeder en djinten erdoor en bak gedurende 1 minuut mee tot het gaat geuren.
  5. Voeg prei en spitskool toe aan de wok en bak het geheel al omscheppend gedurende een paar minuten mee.
  6. Voeg verkruimelde bouillontablet en een kopje water toe. Breng alles aan de kook en laat plm. 5-10 minuten zachtjes sudderen zonder deksel. De spitskool moet beetgaar blijven.
  7. Bind het geheel met wat maïzena als er nog teveel vocht over is.