- 750 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Preisoep op tafel.
- Kook het water en maak de bouillon.
- Verwarm in de soepketel de boter samen met de harissa. Als deze goed gesmolten en gemengd is, fruit je hierin de knoflook, gember, pepertje en ui tot deze zacht zijn.
- Roerbak dan de prei samen met lente ui en bleekselderij gedurende ongeveer 5 minuten onder geregeld omscheppen.
- Voeg dan de rijst met oregano erbij en roerbak dit gedurende ongeveer 3 minuten.
- Meng dan de bouillon eronder, zet het vuur laag en laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen.
- Zet het vuur uit en pureer dit met de staafmixer fijn of als je het fijner wilt in de blender en doe het geheel weer terug in de ketel.
- Tot slot roer je er de roomkaas doorheen, als je de soep wat dunner wilt kun je nog wat water erbij roeren of 75 gram rijst nemen.
- Schenk de soep in een soepkom en versier deze met de kruidenmix en een scheutje olijfolie. Smakelijk eten!!