Preisoep

Preisoep

Smulweb imageSmulweb

Deze preisoep is pittig en romig tegelijk! Met harissa, knoflook, gember en pepertje geef je de soep een kick. Pureer de soep fijn en roer er roomkaas doorheen voor een zachte smaak. Garneer met kruidenmix en olijfolie.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 750 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Preisoep op tafel.

  1. Kook het water en maak de bouillon.
  2. Verwarm in de soepketel de boter samen met de harissa. Als deze goed gesmolten en gemengd is, fruit je hierin de knoflook, gember, pepertje en ui tot deze zacht zijn.
  3. Roerbak dan de prei samen met lente ui en bleekselderij gedurende ongeveer 5 minuten onder geregeld omscheppen.
  4. Voeg dan de rijst met oregano erbij en roerbak dit gedurende ongeveer 3 minuten.
  5. Meng dan de bouillon eronder, zet het vuur laag en laat dit 20 minuten zachtjes pruttelen.
  6. Zet het vuur uit en pureer dit met de staafmixer fijn of als je het fijner wilt in de blender en doe het geheel weer terug in de ketel.
  7. Tot slot roer je er de roomkaas doorheen, als je de soep wat dunner wilt kun je nog wat water erbij roeren of 75 gram rijst nemen.
  8. Schenk de soep in een soepkom en versier deze met de kruidenmix en een scheutje olijfolie. Smakelijk eten!!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep