Hoe en hoelang rooster je verschillende soorten noten

Hoe en hoelang rooster je verschillende soorten noten

Smulweb imageSmulweb

Pijnboompitten, pecannoten, cashewnoten of hazelnoten? Met deze roostertijden worden al je noten heerlijk knapperig! Lekker als snackje, in een brood of om op te strooien.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Hoe en hoelang rooster je verschillende soorten noten op tafel.

  1. Zet de wok op het vuur en laat even warm worden, niet gloeiend. Doe dan bv 1 eetlepel pijnboompitten erin, niet te veel zodat ze niet op elkaar liggen, laat ze dan een beetje licht bruin keuren. Doe dit wel onder voortdurend bewegen van de pijnboompitten. Niet te lang want ze verbranden zo. Als er 'n beetje olie uit komt zijn lang genoeg geroosterd. Hoogstens 1 minuutje.
  2. Zet de oven op 175° C. Doe bakpapier in een bakvorm en leg hierop de benodigde pecannoten, verspreid ze zodat ze niet op elkaar liggen. Als de oven warm is zet je de vorm met pecannoten in het midden ervan voor 10 minuutjes. Draai naar 5 minuutjes de pecannoten voorzichtig met 'n houtenlepel om en zet terug voor de resterende 5 minuutjes. Niet langer want ze verbranden zo haal ze er beter maar wat eerder uit dan dat je ze langer erin laat. Verwijder het bakpapier en laat ze dan zeker 1 uur afkoelen voordat je ze gebruikt.
  3. Verwarm de oven voor op 175° C. Bekleed en bakvorm met bakpapier en leg hierop de cashewnoten zo dat ze niet op elkaar liggen. Zet ze in het midden van de voorverwarmde oven en draai ze naar 7 minuutjes met een houten lepel om. Laat ze dan nog eens 7 minuutjes aan de andere kant roosteren. Haal ze naar naar 15 minuutjes uit, niet langer en laat ze afkoelen op de bakvorm zonder bakpapier. Laat ze zeker 1 uur afkoelen voor gebruik.
  4. Verwarm de oven voor op 175° C. Bekleed een balplaat met bakpapier en leg hierop de hazelnoten, zonder dat ze op elkaar liggen. Zet de plaat dan in de voorverwarmde oven. Draai ze naar 4 minuutjes om met een houten lepen, zodat ze gelijkmatig geroosterd worden. Na nog eens 4 minuutjes begint de lekkere geroosterde geur van de hazelnoten zich te verspreiden. Je kunt eentje proeven of direct eruit halen. Als je ze te lang erin laat verbranden ze zo. Verzamel de hazelnoten dan op een theedoek en wrijf ze in die doek tegen elkaar, waardoor het bruine bittere velletje los komt. Laat ze dan minstens 1 uur afkoelen voordat je ze gebruikt.
eet smakelijk