Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Muesli plaat koek op tafel.
- Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Snijd de boter zelf in kleinere blokjes van ongeveer 2 cm, dat is makkelijker met kneden.
- Doe alle ingrediënten (behalve de appel) in een kom en kneed met je handen.
- Geef het kneden even de tijd, door de temperatuur van je handen smelt de boter langzaam en wordt het een mooie plakkerige deegbal.
- Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht oven). Pak een bakplaat en leg er bakpapier op.
- Kneed het deeg uit over de plaat, probeer dit goed te verdelen over de plaat. De koek zal nog iets groeien. Snijd de appels in plakken waarbij de rug ongeveer 1 cm is. Druk de plakken appel in de koek. Strooi er eventueel nog wat kaneel over.
- De plaatkoek kan nu de oven in. De duur verschilt per oven, maar ongeveer 50 minuten op 150 graden.
- Laat de koek even afkoelen voordat je hem serveert. Eetsmakelijk!