- 100 ml Calvados
- 300 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Kip a la normandie op tafel.
- Snijd de kipfilet in 2 repen zodat er in totaal 4 repen zijn. Bestrooi de kipfilet met zout en peper.
- Snijd de uien in 8 kwarten en pers de tenen knoflook. Maak de paddenstoelen schoon (indien uit een pot, goed laten uitlekken).
- Verhit wat boter in de braadpan en bak de kipfilet rondom bruin. Schenk de Calvados over de kipfilets en haal de kip uit de pan.
- Fruit de ui kwarten in dezelfde pan. Voeg de knoflook en paddenstoelen toe en bak mooi bruin. Voeg de cider, crème fraîche en het kippenbouillonblokje toe en laat even stoven. Doe de deksel van de pan en laat de saus iets inkoken.
- Voeg op het laatst de kipfilet toe net voor de appelblokjes, anders wordt de kip te droog. Schil de appel en snijd in blokjes. Bak de appelblokjes in de boter tot ze iets bruin zijn en voeg toe aan de Kip à la Normandie.