- 250 ml Water
- 400 g Paddenstoelenmix
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Thaise kokos-paddenstoelensoep ( tom kha hed fang ) op tafel.
- Verhit 1 eetlepel olie in de pan. Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflook glazig. Blus af met het water.
- Doe de stukjes winterpeen in het water. Breng aan de kook en kook de winterpeen gaar in plm. 10 minuten.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snij deze in stukjes. Van de oesterzwammen gebruik in de steeltjes niet.
- Verhit de 2 eetlepels olie in de grote koekenpan. Bak hierin de Thai green curry van Original Spices even aan tot het gaat geuren. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze al omscheppend mee. Voeg de geweekte paddenstoelen (goed uitgelekt) toe. Zeef het weekwater en doe dit ook in de pan.
- Pureer de winterpeen. Voeg het paddenstoelenmengsel bij de winterpeen met het kookvocht in de grote pan. Doe de kokosmelk erbij met de 3 paddenstoelenbouillontabletten. Verhit alles tot de bouillontabletten zijn opgelost.
- Maak op smaak met een paar druppels citroensap. Garneer met gehakte koriander of gehakte peterselie (voor wie niet van koriander houdt).