Lekker perentaart met amaretto-mascarpone kaneel en honing

Lekker perentaart met amaretto-mascarpone kaneel en honing

Smulweb imageSmulweb

Deze perentaart moet je geprobeerd hebben! Een romige amaretto-mascarponevulling met honing en kaneel, plakjes zoete peer en amarettini, dit alles in een licht krokante korst. Een verrukkelijk dessert!

60 min bereiden

ontbijt

16 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 4 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Lekker perentaart met amaretto-mascarpone kaneel en honing op tafel.

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden (hete lucht 150 graden). Springvorm invetten met boter en bestuiven met bloem. (Ik heb voor de onderkant bakpapier gebruikt.)
  2. Roer boter, suiker, vanillesuiker en zout zolang tot er een lichtcrème massa ontstaat. Voeg één voor één de eieren toe.
  3. Meng bloem en bakpoeder. Schep dit samen met 3 eetlepels (slag)room voorzichtig door de boter/eimassa (niet kloppen!). Verdeel het deeg over de ingevette en met bloem bestrooide vorm en strijk glad. Verdeel plm. 40 gram amarettini over de bodem. Druk de amarettini licht in het deeg.
  4. Bak de taartbodem in het midden van de voorverwarmde oven in plm. 15-20 minuten tot de bodem lichtbruin is. Na het bakken de bodem met plm. 3 eetlepels amaretto besprenkelen.
  5. Snijd peren in plm. 1 cm dikke plakjes en mix mascarpone, kwark, honing, kaneel en suiker door elkaar.
  6. Week gelatine in koud water. Verwarm de amaretto, maar laat het niet koken. Los de uitgeknepen gelatine al roerende op in de amaretto. Meng de gelatine door de mascarpone-massa.
  7. Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de mascarpone. Verdeel 1/3 deel van de mascarponecrème over de taartbodem en strijk glad. Verdeel over de hele taartbodem schijfjes peer (bewaar een deel voor de bovenkant). Verdeel de rest van de mascarponecrème eroverheen.
  8. Garneer de taart met schijfjes peer en amarettini en bestrooi met kaneelpoeder. Zet de taart plm. 2-3 uur koud weg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Kruiden Taart